Utställning –”Skog”

SKOG – en utställning av Richard Andersson

Vernissage lö 6 februari kl 13-17 Galleri Erik Axl Sund, Folkungagatan 103, Stockholm

En trend inom den samtida populär-, såväl som finkulturen är att Skogen fungerar som inspirationskälla och spelplats för både konst, film och musik. Från Lars von Triers ”Antichrist” till SVTs ”Jordskott”, medan John Moose – countrybandet från Värmland, valde att göra sitt debutalbum tillgängligt via en app som bara fungerade om man befann sig i en skog.
Detta är förstås inget nytt. I kulturhistorian finns det oräkneliga exempel på perioder där Skogens kraft varit själva utgångspunkten för kultur och skapande.

Richard Andersson är bildkonstnär men även verksam som scenograf/kostymör. Han har arbetat som teknisk producent (Stockholms Stadsteater/Parkteater, Borås stadsteater), ateljé- och verkstadschef (Kungliga Operan Stockholm) och som teknisk chef (Malmö opera).
I måleriet är hans relation till Skogen andlig och mytisk; i det mörka och fuktiga skär ljusstrålar ned och bildar katedraler, rum av ljus och närvaro. Hans skog har i sig en innebörd och ett värde, har en historia och bygger en framtid.

Utställningen visas från 6e till 21a feb på Galleri Erik Axl Sund, Folkungagatan 103 Stockholm.
Galleriet drivs symptomatiskt nog av ett av våra mest internationellt kända deckarpar med samma namn.